18 Nisan 2013 Perşembe

Sömürüye, yoksulluğa ve şovenizme halklara politik özgürlük için: 1 Mayıs’ta alanları dolduralım!

İşçiler, emekçiler, aydınlar, gençler, Kürdistan’ın yoksulları, emekçi kadınlar:
Amerikan işçilerinin kanlarını akıtma pahasına açtıkları 1 Mayıs  kavga bayrağı altında dünya işçileri ve emekçilerinin birleşip  burjuva kapitalist sömürücü düzene karşı  savaşmalarının  146. yıldönümündeyiz.

147  yıldır, işçi sınıfını birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs dünya işçi sınıfını uluslararası sermaye ile savaşım ve sermayeye karşı güç gösterisi günleri oldu. 1 Mayıs’larda dünyanın ezilen ve sömürülen halkların ve ulusların savaşımlarıyla, işçi sınıfını birleşik mücadelesiyle dayanışma içinde oldular; 1 Mayısları, emperyalizme, faşizme ve gericiliğe karşı mücadele günleri yaptılar.

147. yıldönümünde dünya işçi sınıfı ve ezilen halklara uluslararası sermaye ve dünya gericiliğiyle karşı karşıya gelecektir. Özgürlük, demokrasi ve sosyalizm şiarları yükselecek. Modern çağın ücretli kölelik düzenini yıkmak için ayağa kalkmış, devrim ve sosyalizm güçleriyle, karşı-devrimin hesaplaşması yaşanacak.

1 Mayıs’ta, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’ın işçi ve emekçileri, ezilen ve yok sayılan Kürt ulusu faşist diktatörlüğün baskı ve terörüne, ulusal zulme ve sömürüye karşı onurlu barışçı sesini yükselterek, kendi kaderini kendi eline almaya ve inkar ve imha politikaların son diyecektir.

Kokuşmuş işbirlikçi tekelci sermaye ve büyük toprak sahipliğine; zulmün ve zorbalığın kurumu TC devletine; faşist diktatörlüğün  baskılarına, yasaklarına; ulusal, ayrımcılığa, imha ve inkarcılığa; emperyalist uşaklığına, NATO’ya bağımlılığa, savaş tamtamlarına karşı; eğitimin ve sağlığın parasız olması ve herkese geçinecek kadar ücret için; demokrasi, özgürlük, devrim ve sosyalizm için!

Krize ve işçi kıyımı terörüne, düşük ücrete, sendikaların altını oyma ve örgütsüzleştirme saldırılarına; zamlara ve vergi soygunlarına, esnek çalışma dayatmalarına karşı; üniversitede, fabrika polis-jandarma terörüne, faşist-gerici dinci ve paralı eğitim sistemine  karşı; özerk ve demokratik  ve nitelik üniversite için YÖK’e karşı: Faşist 12 Eylül anayasasına karşı; faşist ırkçı terörle mücadele yasası ve diğer kararnamelere ve özel yasalara karşı: yeni TCK ve infaz  yasalarına karşı; iş, ekmek, temel hak ve özgürlükler için; Kürt ulusunu kendi kaderini kendi eline alması için; kadınların kölelik zincirlerini parçalayıp özgürleşmesinin yolunun açılması için; işçi, memur ve bütün çalışanlara özgür sendikacılık ve grevli toplu sözleşme hakkı için; devrimci tutsaklara özgürlük için; krizin yıkıcı etkisini, işçi kıyımlarını, örgütsüzleştirme dayatmalarını, grev yasaklarını ve zamları geri püskürtmek için, emekçilere daha iyi yaşam ve daha iyi çalışma koşulları, politik özgürlükler için; 1 Mayıs’ta fabrikada, okullarda, semtlerde güçlerimiz birleştirerek alanlara çıkalım ve sermayenin ve faşizmin saldırı dalgasına karşı birleşik gücümüz harekete geçirelim.

İşçiler, emekçiler, devrimciler, gençler, kadınlar:
İşçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 2013’te 1 Mayıs’ı emperyalizme, faşizme ve sermayeye karşı mücadele günü yapabilmek ve onun devrimci özünü yaşatabilmek için; 1 Mayıs’ın içeriğinin boşaltılmasına, düzen sınırlarına hapsedilmesine ve sendika ağalarınca sisteme bağlanma çabalarına karşı, 1 Mayıs’ta tüm gücümüzle alanlara çıkalım ve 1 Mayıs’ın emeğin sermayeye karşı mücadele günü olarak için mücadele edelim.

Çeşitli ulus ve ulusal azınlıklardan Türkiye işçi ve emekçiler olarak, 1 Mayıs’ta alanlara çıkarak gücümüzü, faşizme ve sermayeye düzenine karşı ortaya koyalım, “Faşizme ölüm, halklara özgürlük” şiarıyla güçlerimiz birleştirip, 1 Mayıs’a susku kumpasını ve faşist dinci ve gerici dayatmaları-saldırıları boşa çıkararak, Taksim 1 Mayıs alanında 1 Mayıs’ı kutlamalarının yasak dayatmalarının parçalanması, emekçilerin koluna vurulmaya çalışılan zulüm zincirlerini parçalamak için sokaklara akalım.

Yaşasın 1 Mayıs!
Biji yek gulan!
Faşizme ölüm halka özgürlük!
Yaşasın hakların kardeşliği!
Kahrolsun emperyalizm kapitalizm!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!
  
Nisan 2013
Komünist Pari-İnşa Örgütü (KP-İÖ)

Hiç yorum yok: