31 Mayıs 2018 Perşembe

31 Mayıs 1971 Nurhak direnişi halka bağlılığın ve devrim için ölümü hiçe saymanın adıdır

Deniz ve yoldaşlarının idamını engellemek amacıyla Malatya’nın Kürecik kasabasından ABD’nin üssünü basmaya giderken bir ihbar sonucu pusuya düşürülerek 31 Mayıs 1971’de THKO’nun gerillaları Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga, faşist diktatörlükçe katledildiler. Onlar ilk olarak elde silah dilde devrimci şiarlarla düşmanın üzerine yürüdüler ve halka bağlılıklarını ölümü hiçe sayarak ortaya koydular. Nurhak dağları 31 Mayıs 1971’de 3 devrimci yiğit gerillanın acısıyla yasa büründü. Bölge halkı şehitleri kalbine gömerken, faşist diktatörlüğe karşıda kabaran bir kinle doldu ve Nurhaklar devrimcilerin yatağı olmaya devam etti. Sinan, Kadir ve Alpaslan katledilirken, sayısız devrimcinin doğması ve onların izinde gitmelerinin tohumları düşüyordu toprağa.

Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslanın bırakılmaları amacıyla Malatya’nın - Kürecik kasabasından ABD’nin üssünü basmaya giderken bir ihbar sonucu pusuya düşürülerek 31 Mayıs 1971’de THKO’nun gerillaları Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga, faşist diktatörlükçe katledildiler. Onlar ilk olarak elde silah dilde devrimci şiarlarla düşmanın üzerine yürüdüler ve halka bağlılıklarını ölümü hiçe sayarak ortaya koydular. Nurhak dağları 31 Mayıs 1971’de THKO'lu 3 yiğit devrimci gerillanın acısıyla yasa büründü. Bölge halkı şehitleri kalbine gömerken, faşist diktatörlüğe karşıda kabaran bir kinle doldu ve Nurhaklar devrimcilerin yatağı olmaya devam etti. Sinan, Kadir ve Alpaslan katledilirken, sayısız devrimcinin doğması ve onların izinde gitmelerinin tohumları düştü toprağa.

O günlerde 12 Mart faşist darbecilerince estirilen faşist terör ve baskı kampanyası, mücadeleye olan bağlılığı ve alttan yükselen kıvılcımları boğmaya yetmedi, Sinan, Kadir ve Alpaslan’ın cenazeleri üzerinden yas değil mücadele yeminleri edildi. Nitekim onların açtığı yolda devrimci hareket inatla ve ısrarla yürüyerek, milyonlara ulaşmayı başardı. Nurhak çatışmasında yer alan THKO’nun yürekli ve gözü pek gerillaların cesaretleri ve devrim-halk için canlarını feda etmedeki gösterdikleri özverinin büyükleri ortadadır. Onların açtığı elde silah direnerek yaşamı güzelleştirme direnişleri devrimci ve komünist kuşaklara örnek oldu.

47. yıl dönümlerinde Nurhak şehitleri Sinan, Kadir ve Alpaslan'ı anarken, onların eksiklik ve yetmezliklerinden öğrenerek, devrimci mücadeleyi daha sağlam bir zemin üzerinden ileriye taşıyarak Nurhak şehitlerinin kavgasını yaşatacağız.

Nurhak şehitleri ölümsüzdür!
Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!
Yaşasın devrim ve sosyalizm mücadelemiz!

Hiç yorum yok: