18 Mayıs 2019 Cumartesi

"Türkiye'de faal sol örgütler için anahtar liste" başlıklı makaleye zorunlu düzeltme

"Türkiye'defaal sol örgütler için anahtar liste" başlıklı makale 2005 yılı tarihli, makaleye ufakta olsa bir katkı ve düzeltme ihtiyacıyla paylaşıyoruz. Yazarın iyi niyetinden şüphe etmediğimizi de belirterek, yazısında düzeltme yapmasını umuyoruz. Sağlıklı bilgilere ulaşmanın zor olması nedeniyle bu devrimci ve sol hareketin örgütsel soyağacını düzenleyen arkadaşlar birçok bakımdan hatalı ve yanlış değerlendirmeler de bulunuyorlar, değişik kesimler Türkiye’de devrimci hareketin örgütsel gelişimine ilişkin olarak soyağacı çıkarmaya çalışıyorlar. Aslında KP-İÖ'nün bloku ve değişik zamanlarda yayınlanana yazıları dikkatli incelenmiş olsaydı bu hata ve eksilikler tekrarlanmazdı.

Hatalı bilgilerin düzeltilmesi bakımında kısada olsa açıklama yapmaya gerek duyduk. Bir kere KP-İÖ’de hiç bir dönem ve zamanda ideolojik - politik ve örgütsel olarak bir bölünme ve ayrılma olmadı. Hareketin gelişimine ayak bağı olanlarla ilişkiler kesildi. Kendilerine “Emeğin Bayrağı” adını verip bir kaç sayı, dergi çıkarıp ardından mücadeleden toz olup düzene döndüler.

Ne ki bunlar KP-İÖ tarafından ahlaksızlıklarından, emekçilerin yardımcılarını bireysel-ailesel çıkarları için kullanmalarından ve mücadelede görevlerini yerine getirmedikleri ve ülke çalışmalarına dönmediklerinden dolayı ilişkisi kesilen, devrimci kişiliği çözülmüş, tamamıyla ahbap çavuş ilişkiler içinde hareket eden kişilerdi. KP-İÖ’den adeta intikam almak amacıyla zaaflılar bir araya gelip KP-İÖ’ye zarar verip, MLKP’ye yaranmaya çalıştılar. Zaten ahlaksızlıklarında ve sahtekar tutumlarından dolayı cezalandırılıp atılan kişi kapağı MLKP’ye attı. KP-İÖ ile ideolojik-politik ve örgütsel hiçbir farklılıkları olmadığı halde, devrimci görünmeye çalıştılar. Ne ki bunların devrim ve sosyalizm diye bir iddiaları yoktu ve nitekim birkaç ayın ardında bir birlerini suçlayarak tümüyle mücadeleden koptular.

KP-İÖ ile hiçbir örgütsel ve ideolojik-politik bağı kalmamış ve örgüt tarafından saflarından uzaklaştırılmış olanların, ahbap çavuş olarak bir araya gelmelerini ayrı bir örgüt gibi göstermek yanlış ve hatalıdır. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. KP-İÖ tüm zorluklara, yoksunluklara ve ihanetlere karşın 95'de komünist çıkışını derinleştirerek yoluna devam ediyor. Hayali ve gerçek dışı bilgilere değil gerçeklere inanmak dileğiyle tüm devrimci kamuoyuna duyurulur. 

Hiç yorum yok: