12 Mart 2013 Salı

KP-İÖ militanları Gazi Katliamı’nı protesto eden pankart astı

KP-İÖ militanları Gazi Katliamı’nın 18. yılını protesto amacıyla toplanan yere yakın bir binaya; “Gazi Katliamı’nın hesabını soracağız! Komünist Parti-İnşa Örgütü” pankartını astılar. Devrimci hareketin legalist-reformizm yolunda dolu dizgin ilerlediği koşullarda komünistlerin illegal çalışmanın ifadesi olarak pankart asmaları ve bundan sonrası bu türden propaganda - ajitasyon araçlarını çeşitlendirip geliştirmeleri büyük önem taşıyordu. 

Ne ki düşmanın tüm kuşatma ve saldırısını hiçe sayarak KP-İÖ militanlarının korkusuzca devrimci slogan yazılı pankart asmaları emekçiler ve devrimcilerin saflarında sempatiyle karşılandı. Ama pankarttan rahatsız olanlarda vardı. ESP’liler, KP-İÖ pankartını asıldığı yerden sökerek, intikam hırsı içinde parçalayıp ateşe vererek, huylunun huyundan vaz geçmediğini-geçmeyeceğini bir kez daha göstermiş oldular. Aynı ESP’lilerin halka, etkinliğe, devrime karşı sorumlu ne kadar sorumlu ve demokrat olduklarını da provokasyon yaratan tutumlarıyla bir kez daha ortay koydular. Etrafta asılı bulunan başka faşist ve gericiliğin temsilcisi flama vb.lere dokunmayan ESP’lilerin, KP-İÖ pankartında, boğanın kırmızıyı görmesi gibi rahatsız olmaları, aslında ESP’nin yaşanmışlık olumsuzluklardan ve devrime verilen zararlardan hiçte ders çıkartmadığını gösteriyordu. 

Legalizm yolunda hızla ilerleyen ESP, tasfiyenin tasfiyesine karşı mücadele eden ve gerçekleri çekinmeden ortaya koyarak ESP tabanını uyaran komünistlere yönelik düşmanlığı kışkırtıp-sıcak tutarak, legalizm tasfiyeciliğini gizlemeye-kapatmaya çalışıyor. Faşist katliamın protesto edildiği ve ortak hareket etmenin daha bir önem kazandığı süreçte, ESP’nin karın ağrısını, iç sorular içinde debelenip durmasını, inandırıcılığı tümüyle yitirmesi, Kürt hareketinin kuyrukçuluğundan kurtulamamış olması, Onu daha çok sağ- sola saldırmaya, yalana sarılmaya ve gerici şiddete başvurmaya itiyor. ESP tabanına enerjinizi sağa-sola saldırma yerine, dün ne söylenip bugün ne yapıldığına dönüp bir bakmaya ve enerjinizi sermaye ve faşizme karşı mücadeleyi geliştirmeye davet ediyor ve sol içi şiddetin bugüne kadar, devrim ve sosyalizm mücadelesine ne kadar zarar verdiğini görüp - anlamaya çağırıyoruz.

Yaşasın devrim ve sosyalizm mücadelemiz!
Faşizmi devrimle yeneceğiz!

KP-İÖ Militanları

Hiç yorum yok: